دیود

دیود چیست ؟ دیود قطعه ای است که ازیک طرف برق را عبور می دهد و از یک طرف عبور نمی دهد وانواع مختلفی دارد و هرنوع نیز کاربرد خاصی دارد . بایاس چیست و انواع آن نحوه وصل کردن منبع ولتاژ به دیود را بایاس کردن دیود می گویند . بایاس مستقیم بایاس معکوس […]

دیود چیست ؟

دیود قطعه ای است که ازیک طرف برق را عبور می دهد و از یک طرف عبور نمی دهد وانواع مختلفی دارد و هرنوع نیز کاربرد خاصی دارد .

بایاس چیست و انواع آن

نحوه وصل کردن منبع ولتاژ به دیود را بایاس کردن دیود می گویند .

بایاس مستقیم
بایاس معکوس

انواع دیود

دیود معمولی
دیود اتصال نقطه ای
دیود زنر
دیود نور دهنده LED
فتو دیود
دیود خازنی ( واراکتور  (
دیود شاکلی
دیود شاتکی
پین دیود
دیود تانل

در این آموزش انواع دیود و مشخصات و کارایی هر کدام بصورت جداگانه توضیح داده شده است .

تشخیص آند و کاتد و سالم بودن دیود با استفاده از اهم متر آنالوگ
اگر اهم متر آنالوگ ( عقربه ای ) را به دو سر دیود وصل کرده و اهم آن را اندازه بگیرید سپس اتصال دیود را برعکس کرده ، مجدداً اهم آن را اندازه بگیرید در صورتی که در یک حالت اهم متر ، اهم کم و در حالت دیگر اهم زیاد را اندازه بگیرد دیود سالم است . واضح است که در حالت اهم کم ، دیود به وسیله باتری داخلی اهم متر در بایاس مستقیم قرار گرفته است و در حالتی که اهم متر ، اهم زیاد را نشان می دهد دیود در بایاس معکوس قرار گرفته است که اصطلاحاً گفته می شود دیود از یک طرف راه می دهد و از طرف دیگر راه نمی دهد .

تشخیص آند و کاتد و سالم بودن دیود با استفاده از اهم متر دیجیتال
برای تست دیود با اهمتر دیجیتالی ابتدا رنج سلکتور را در علامت دیود قرار دهید بعد پایه ای مثبت اهم متر را به پایه آند دیود و پایه ای منفی اهمتر را به کاتد دیود بزنید اگر در صفحه نمایش اعدد ۰.۷ یا ۰.۳نمایش داده شد فعالا دیود سالم است حال جای پایه ها را جابه جا کنید یعنی پایه ای مثبت اهم متر به پایه ای کاتد دیود و پایه منفی اهمتر به پایه مثبت دیود وصل کنید اگر در صفحه نمایش عدد ۱یا عدد باطری را دیدید دیود سالم است اگر از هر دو طرف عدد ۰.۳یا ۰.۷نمایش داد شد دیود شما اتصال کوتاه است و معیوب مباشد و اگر از هر دو طرف عدد ۱یا عدد باطری نمایش داده شد دیود شما قطع میبشد و معیوب میباشد .

نام فایل : دیود

اندازه فایل : 2.7mb

دانلود رایگان

دانلود رایگان این فایل صرفا برای کاربرانی است که وارد شده‌اند. چرا عضو سایت نمی‌شوید تا دیگر این پنجره را نبینید و مستقیم دانلود کنید؟! - ورود به سایت
دانلود فایل دانلود این فایل صرفا برای کاربران وارد شده است.
محمدرضا محربی

همیشه آرزو داشتم یک منبع آموزشی فارسی PLC می‌بود تا علاوه بر یادگیری ساده‌تر PLC، از پیشنهادات آموزشی آن استفاده می‌کردم. آن آرزو، اکنون، “PLCmen” نام دارد. بعد از سال‌ها به این نتیجه رسیدم: برای من، PLC تنها یک کار نیست؛ یک ماشین تبدیل رویا به واقعیت است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *