می‌دونستی می‌تونی تمام دوره‌ها رو بصورت اقساطی (بدون سود و کارمزد) از طریق درگاه پرداخت اینترنتی ثبت‌نام کنی

PDF آموزشی آنالوگ دلتا

  در PLC های دلتا ورودی و خروجی ها یا به صورت دیجیتال (ON / OFF ) هستند یا به صورت آنالوگ دلتا ( بازه پیوسته). در پستهای قبل برخی از دستورات دیجیتال پر کاربرد را بررسی کردیم. حال میخواهیم به بحث در مورد کارت های آنالوگ و نحوه پیکربندی کارت ها و خواندن مقادیر […]
آنالوگ دلتا

 

در PLC های دلتا ورودی و خروجی ها یا به صورت دیجیتال (ON / OFF ) هستند یا به صورت آنالوگ دلتا ( بازه پیوسته). در پستهای قبل برخی از دستورات دیجیتال پر کاربرد را بررسی کردیم. حال میخواهیم به بحث در مورد کارت های آنالوگ و نحوه پیکربندی کارت ها و خواندن مقادیر مورد نیاز از کارت ها بپردازیم.
قبل از پرداختن به مبحث آنالوگ به معرفی کارت های دما و آنالوگ و دما میپردازیم:
کارت های دما :
00PT و 00TC
کارت های آنالوگ : کارتهای آنالوگ با پسوندی که در نام آنها بکار میرود شناخته میشوند.
فقط ورودی: AD
فقط خروجی : DA
ورودی و خروجی : XA

DVP 00PT-S : این ماژول دارای 0 ورودی سنسور دما میباشد.برای دانلود PDF آموزشی آنالوگ به باکس دانلود مراجعه کنید….

توضیح کارتها :
DVP 00PT-S : این ماژول دارای 0 ورودی سنسور دما میباشد. سنسور هایی که این ماژول پشتیبانی میکند عبارتند از:
PT 100 PT1000
NI 100 NI 1000
این ماژول در هر یک از چهار کانال خود دارای 0 ورودی سیم برای سنسور میباشند. این کانال ها و ورودی ها به شرح زیر میباشند:

همانطور که در شکل بالا ملاحظه میکنید ، هر کانال دارای 0 ورودی میباشد که شامل L+ L- I- و FG میباشد. در سنسورهای PT سه سیم ، سیم سفید رنگ به L+ و دوسیم دیگر به L- و I- متصل میشوند. از آنجایی که دو سیم دیگر از داخل اتصال کوتاه هستند، فرقی نمیکند کدام سیم به کدام یک از دو کانال L- و I- وصل میشود. DVP 00TC-S : این ماژول از انواع سنسور دمای ترموکوپل پشتیبانی میکند و دارای چهار ورودی سنسور دمای ترموکوپل میباشد.

همانطور که در شکل بالا میبینید هر کانال دارای چهار ورودی میباشد. برای اتصال سنسور به این کارت کافیست سیم سفید را به L+ و سیم دیگر را به L- متصل کنید.

DVP 06XA-S : این ماژول دارای چهار کانال ورودی برای سنسورهای آنالوگ و همچنین دارای دو خروجی آنالوگ
میباشد.

همانطور که در شکل میبینید این ماژول در هر کانال دارای سه ورودی میباشد. در صورتی که سنسور مورد استفاده ما از نوع جریانی بود از I+ و COM و در صورتی که از نوع ولتاژی استفاده کردیم از V+ و COM استفاده میکنیم. توجه داشته باشید که ماژول های ورودی یا خروجی ) AD/DA ( نیز مانند 06XA میباشند. در کل، مبحث آنالوگ و دما توسط دو دستور TO و FROM نوشته و اجرا میشوند و این محتویات و کنترل رجیستر های درون این دو دستور است که باعث متمایز شدن این این دو دستور در شرایط گوناگون میشود.
حال به بررسی این دو دستور میپردازیم:
FROM : این دستور برای خواندن مقادیر از کارت های آنالوگ و دما استفاده میشود. در مثال زیر سعی میکنیم تا بصورت هرچه ساده تر، این دستور را شرح دهیم.

در این مثال به توضیح در مورد عملوند های درون دستور FROM میپردازیم:
K0: این عملوند به معنای شماره کارت انالوگ بعد از سی پی یو میباشد. در این مثال کارت آنالوگ یا دما بلافاصله بعد از سی پی یو قرار دارد.
نکته: ممکن است بعد از سی پی یو، کارت دیجیتال SM , SN یا SP وجود داشته باشد اما کارت دیجیتال جزعی از سی پی یو به شمار می آید.

در صورتی که ترتیب قرار گرفتن سی پی یو و کارت های دیجیتال و آنالوگ دلتا را به صورت بالا در نظر بگیریم ، اولین کارت آنالوگ ، ماژول 00TC میباشد که شماره ی آن K0 میباشد. به همین ترتیب ماژول 00TC دارای شماره K1 و ماژول 06XA دارای شماره K2 میباشد.
K6 : در دستور بالا K6 دومین عملوند میباشد.
دومین عملوند مهمترین پارامتر در تنظیم دستور FROM میباشد. به این عملوند کنترل رجیستر میگویند.
در ادامه به بررسی انواع کنترل رجیستر ها در دستور FROM میپردازیم: توجه داشته باشید که برای سهولت درکار میتوانید از فایل های PDF MANUAL برای شناختن و استفاده از کنترل رجیسترها استفاده کنید. برای نمونه جدول CR یا کنترل رجیستر کارت دمای 00PT در این قسمت قرار داده شده است.

D0 : این رجیستر، رجیستری است که مقادیر خواسته شده در آن ریخته میشود.
K1 : این عملوند آخرین عملوند در دستور FROM میباشد.
برای مثال آنالوگ دلتا اگر عدد مقابل این K عدد 1 باشد ، در آنصورت فقط مقدار کانال اول خوانده خواهد شد و در رجیستر D0 ریخته میشود. در صورتی که عدد مقابل K عدد 2 باشد ، مقدار کانال اول خوانده میشود و در رجیستر D0 ریخته میشود و همچنین مقدار کانال دوم نیز خوانده شد و به صورت خودکار در رجیستر D1 ریخته میشود. به همین شکل اگر عدد مقابل این K عدد 0 باشد، مقدار کانالهای اول تا چهارم خوانده شده و به صورت خودکار در رجیستر های D0 تا D3 ریخته میشود.
در واقع برای مثال در صورتی که بخواهیم هر چهار کانال کارت دمای 00PT را بخوانیم بجای اینکه از چهار دستور FROM استفاده کنیم میتوانیم به جای K1 در آخر این دستور ، از K0 استفاده کنیم مقادیر چهار کانال خوانده شده و درون چهار رجیستر مثل D0 تا D3 ریخته شود.
نکته: دستور FROM فقط خواندنی است و برای کانال های ورودی استفاده میشود.
در ورودی های ولتاژی کارت آنالوگ به ازای 0 – 10V 0 : – 2000
در خروجی های ولتاژی کارت آنالوگ به ازای 0 – 0 : 0000 – 10V
در ورودی های جریانی کارت آنالوگ به ازای -20mA – 20Ma : -1000 – 1000
در خروجی های جریانی کارت آنالوگ به ازای 0 – 20mA 0 :4000

 

دانلود رایگان

دانلود رایگان این فایل صرفا برای کاربرانی است که وارد شده‌اند. چرا عضو سایت نمی‌شوید تا دیگر این پنجره را نبینید و مستقیم دانلود کنید؟! - ورود به سایت
دانلود فایل دانلود این فایل صرفا برای کاربران وارد شده است.

ثبت نام در دوره آموزشی

محمدرضا محربی

همیشه آرزو داشتم یک منبع آموزشی فارسی PLC می‌بود تا علاوه بر یادگیری ساده‌تر PLC، از پیشنهادات آموزشی آن استفاده می‌کردم. آن آرزو، اکنون، “PLCmen” نام دارد. بعد از سال‌ها به این نتیجه رسیدم: برای من، PLC تنها یک کار نیست؛ یک ماشین تبدیل رویا به واقعیت است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *