آشنایی با سیستمهای مانیتورینگ صنعتی: امروزه در کارخانجات و واحد های بزرگ صنعتی راهبری سیستمها و ماشین آلات به صورت محلی و توسط اپراتور خاص برای هر قسمت ، به علت گستردگی سایت فاصله بین یونیت ها ، حجم بالای تجهیزات و عدم امکان ایجاد هماهنگی های مورد نیاز بین واحد های مختلف ، اکان پذیر نیست و از مجموعه ای به نام سیستم کنترل و مانیتورینگ استفاده می شود . این مجموعه شامل دو بخش زیر می باشد :
- سیستم کنترل
- سیستم Monitoring and Operating
ساختار رایج در سیستم های مانیتورینگ مدل Client – Server می باشد .
در این مدل اطلاعات دریافتی از سیستم کنترل در یک یا چند کامپیوتر قدرتمند به نام Server پردازش شده و سپس اطلاعات لازم به کامپیوتر های ساده تری که در اختیار اپراتور ها قرار دارد (Client)، ارسال می شود . Server در واقع رابط بین اپراتور و سیستم کنترل است . اپراتور ها مستقیما با server کاری ندارند و وظیفه نگهداری Maintenance کامپیوتر های Server بر عهده فردی به نام Administrator است .
به کامپیوتر هایی که به عنوان client استفاده می شود operator station یا OS گفته می شود .
دستگاههای مورد استفاده در سیستم مانیتورینگ انواع مختلفی دارند که بر اساس نوع کاربرد و بعضی شرایط دیگر انتخاب می شوند . نوع ، شکل ، ابعاد و تعداد نمایشگرها بستگی به پیچیدگی پروسس و اندازه Plant بسیار متنع هستند . در ادامه به این نوع اشاره می شود :
- یک مانیتور به ازای هر اپراتور
- دو یا چند مانیتور به ازای هر اپراتور
- مانیتور + صفحه کلید خاص
- Operator Panel
نرم افزار مانیتورینگ یک بسته نرم افزاری با قابلیت های زیر است :
- طراحی گرافیکی صفحات
- برقراری ارتباط اطلاعات بین PC و PLC
- پیاده سازی آرشیو اطلاعات و پیغام ها
- طراحی گزارشات
در قسمت های بعدی این فایل آموزشی با مطالبی مثل ، انواع صفحات نمایش ، طراحی صفحات گرافیکی ، المان های گرافیکی دینامیک ، انواع آلارم ها و ذخیره سازی مقادیر متغیر ها و رخداد ها آشنا می شویم .
نام فایل : آشنایی با سیستمهای مانیتورینگ صنعتی
اندازه فایل :2.80mb
ممنون بسیار عالی بود