مانیتورینگ hmi

مانیتورینگ hmi: از سال 1950 و با پیشرفت روز به روز صنعت نیاز به کنترل کننده های پیشرفته خودنمایی می کرد . معایب و مشکلات سیستم های کنترلی آن زمان نظیر نویز و حجم تابلو های کنترلی و نیز خطا یابی بسیار دشوار و گاها زمان گیر شدن پیذا کردن نقص و رفع آن بر […]

مانیتورینگ hmi: از سال 1950 و با پیشرفت روز به روز صنعت نیاز به کنترل کننده های پیشرفته خودنمایی می کرد . معایب و مشکلات سیستم های کنترلی آن زمان نظیر نویز و حجم تابلو های کنترلی و نیز خطا یابی بسیار دشوار و گاها زمان گیر شدن پیذا کردن نقص و رفع آن بر این شد تا پای کنترل کننده های منطقی در سال 1960 به صنعت باز شود . این سیستم ها مشکل اول یعنی کاهش نویز و حجم تابلو های کنترل را برطرف نمودند اما هنوز مشکل خطایابی و رفع آن برطرف نشد به علاوه اینکه مشکل بازرسی از وضعیت لحظه ای این سسیتم ها و برنامه ریزی مجدد آنها نیز خود نمایی می کرد که در سال 1975 سیستم های مانیتورینگ ابداع و در کنار سیستمهای کنترلی به کار برده شدند به طوری که امروزه مانیتورینگ جایگاه ویژه و جدا نشدنی از طراحی سیستم های کنترلی دارند .
مانیتورینگ در هرم اتوماسیون در نوک قله قرار دارد و این امر به اهمیت مانیتورینگ اشاره دارد .
امروزه صنایع بزرگی چون پتروشیمی ، تولید انرژی ، صنایع شیمیایی و … بدون وجود مانیتورینگ و لحظه به لحظه فرایند قادر به ادامه کار نیستند .
مانیتورینگ چیست ؟
به طور کلی مانیتورینگ عبارت است از جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از بخش های مختلف واحد های صنعتی اعم از مجزا و غیر مجزا و نمایش آنها با فرمت های خاص روی صفحه نمایش جلوی اپراتور مربوطه می باشد ، به عبارت دیگر همان طور که از نامش پیداست مانیتورینگ عملی مربوط به نمایش و یا مشاهده وضعیت یک سیستم است اما این نوع نام گذاری و کاربرد بسیار قدیمی است چرا که امروزه مانیتورینگ مفهومی فراتر از صرفا مشاهده ی وضعیت پیدا کرده که بعنوان مثال ، امروزه توسط سیستم های مانیتورینگ می توان به عملگرها فرمان نیز صادر نمود و یا با برخی از قسمت ها ارتباط دو طرفه برقرار کرد که در ادامه به تفصیل به این موضوع می پردازیم .

نام فایل : مانیتورینگ
اندازه فایل : 372KB

دانلود رایگان

دانلود رایگان این فایل صرفا برای کاربرانی است که وارد شده‌اند. چرا عضو سایت نمی‌شوید تا دیگر این پنجره را نبینید و مستقیم دانلود کنید؟! - ورود به سایت
دانلود فایل دانلود این فایل صرفا برای کاربران وارد شده است.
محمدرضا محربی

همیشه آرزو داشتم یک منبع آموزشی فارسی PLC می‌بود تا علاوه بر یادگیری ساده‌تر PLC، از پیشنهادات آموزشی آن استفاده می‌کردم. آن آرزو، اکنون، “PLCmen” نام دارد. بعد از سال‌ها به این نتیجه رسیدم: برای من، PLC تنها یک کار نیست؛ یک ماشین تبدیل رویا به واقعیت است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *