می‌دونستی می‌تونی همین الان آموزش "PLCmen شدن" خودتو شروع کنی؟!

بزن برییییم!
ورود و ثبت نام

آموزش PLC را از کجا شروع کنم؟

خیلی از دوستان در مورد شروع فعالیت در زمینه آموزش PLC از بنده سوال می کنند.باید خدمت شما دوستان عرض کنم که اصلا از PLC برای خود یک کابوس نسازید. به این فکر نکنید که یادگیری سخت افزار و نرم افزار های PLC بسیار دشوار است و به دلیل گستردگی زیاد امکان یادگیری همه برندها […]
آموزش PLC

خیلی از دوستان در مورد شروع فعالیت در زمینه آموزش PLC از بنده سوال می کنند.
باید خدمت شما دوستان عرض کنم که اصلا از PLC برای خود یک کابوس نسازید. به این فکر نکنید که یادگیری سخت افزار و نرم افزار های PLC بسیار دشوار است و به دلیل گستردگی زیاد امکان یادگیری همه برندها نیست. برای شروع شما می توانید از یک PLC کاربردی شروع کنید. بعضی از دوستان علاقه خاصی به کلاس های فنی و حرفه ای دارند. بنده خودم PLC را از آنجا شروع کردم . ولی دوره های فنی حرفه ای جهت آشنایی با اتوماسیون صنعتی و سخت افزار بسیار مفید است. ولی چون در کارور درجه 2 و درجه 1 پی ال سی فنی حرفه ای به شما S7 300 زیمنس را آموزش می دهند زیاد مناسب نیست.


سخت افزار 300 جزو بهترین PLC های موجود در بازار است که برای صنایع بزرگ مثل پتروشیمی و سیمان استفاده می شود. به خاطر قیمت بالا CPU و تجهیزات جانبی برای پروژه های کوچک و متوسط مقرون به صرفه نیست. شما PLC را نمی توانید با یک دوره آموزشی مثلا فنی حرفه ای و یا کتاب یاد بگیرید. مگر اینکه خود شما، همزمان با سخت افزار هم کار کنید. دقیقا مثل یادگیری رانندگی است. شما هر چقدر هم کتاب بخوانید با هم تا پشت فرمان نشینید نمی توانید یک ماشین را برانید.


اگر دوره ای و یا جایی بتوانید دوره کامل PLC های 300 یا هر PLC گرون دیگر را بگذرانید که بسیار عالی است.(برای شرکت کردن در دوره های آموزشی PLC کلیک کنید.) اما بهتر است قبل از شروع دوره یک فیلم آموزشی برنامه نویسی و اجرا در زیمنه آموزش PLC ببینید(برای دانلود فیلم های آموزشی کلیک کنید.) در یک فیلم آموزشی شما چندین بار یک موضوع را بصورت عملی میتوانید مشاهده میکنید و آنرا با دستگاهی که تهیه کرده اید امتحان کنید و بهترین نتیجه را از آموزش بگیرید. ولی یادمان نرود که اینجا ایران است و ما تحریم هستید. پس بهتره به جای PLC های گرون قیمت در ابتدا از PLC های ارزون تر مثل فتک و دلتا شروع کنید.

چون تجربه شما در ابتدای کار هم آنقدر نیست که بتوانید پروژه های بزرگ را انجام دهید. از پروژه های کوچک شروع کنید.

اگر برای شما امکان داشته باشد که سخت افزار این PLC های ارزون رو تهیه بکنید که خیلی جلو خواهید افتاد.
با یادگیری و تجربه در زمینه اتوماسیون، کم کم می توانید به سراغ PLC هایی مثل زیمنس هم بروید. البته با همان PLC ها هم که البته دلتا, FATEK و . . . جزو آنها هستند با کمی تجربه و وقت گذاشتن شما می توانید برنامه های سطح بالا را انجام دهید.

خوشبختانه دوره های کاربردی خوبی در فضای اینترنت منتشر شده است. امروزه یادگیری امری آسان تبدیل شده که میتوان با هزینه ناچیز بسیاری از برنامه نوبسی برندهای مختلف PLC را یاد گرفت( اگر در امر آموزش نیاز به مشاوره رایگان داشتید با شماره 09134329285 تماس بگیرید.) شما فقط با چند کلیک ساده میتوانید بهترین و بروزترین فیلمهای آموزشی را دانلود و تهیه کنید. در زمان ما خیلی کم پیدا میشد که کسی در فضای اینترنت آموزش PLC منتشر کند و دسترسی حتی به کاتالوگ های زبان انگلیسی خیلی سخت بود. اگر به این کاتالوگ ها نیاز داشتید باید از نمایندگیها آن هم با منت تهیه کنید. ولی خوشبختانه با پیشرفت فضای اینترنت دسترسیها آسان گردیده است.

قبل از انتخاب پکیج و دانلود آموزشی ویدیوی باید چند نکته زیر را در نظر بگیرید.

  • دستگاه های مورد آموزش بروز باشند(قبل از شروع باید بدانید آموزش دستگاهی که انتخاب میکنید یکی از دستگاه ها بروز و پرکاربرد صنعت PLC میباشد.)
  • در آموزش از دستگاه استفاده شده باشد(دیدن دستگاه بسیاری از مشکلات فهمیدن آموزش PLC را کم میکند پس دستگاه PLC و تجهیزات مرتبط در دستگاه موجود باشد.)
  • آموزش بصورت پروژه محور باشد(متاسفانه بسیاری از وب سایت ها حتی وب سایت های مطرح مانند فرادرس فقط آموزش تئوری و کلی گویی در آموزشهای خود دارند و فقط اطالاعات کلی در زمینه PLC به دانشجو میدهند این در صورت است که بعد از خرید و تماشای آموزش باید دانشجو توانایی نوشتن پروژه های متوسط را داشته باشد.)
  • باید با مدرس ارتباط داشت(بعد از خرید مجموعه این حق دانشجو است که اگر مشکلی در زمینه یادگیری و حتی نصب نرم افزار داشت بتوانند با مدرس بصورت تلفنی صحبت کرده و راهنمایی های موثر مدرس را فراگیرد این در صورت است که اگر نتوانید به مدرس برای رفع اشکالات خود دسترسی پیدا کنید بسیاری از سوالات و اشکالات سربسته میماند و جوابی برای آنها پیدا نمیکنید.)
  • آموزش ها باید کامل و دنباله دار باشد.(آموزش PLC یک مبحث بزرگ آموزشی هست که در یک پکیج غیر ممکن است قرار داده شود(فقط در صورتی که کلی گویی شده باشد و جزئیات که بخش اصلی آموزش است گفته نشده باشد) پس باید بعد از آموزش مقدماتی، آموزش پیشرفته آن موجود باشد یا آموزش تجهیزات مرتبط با PLC موجود باشد مثلا HMI تا آموزش نیمه تمام رها نشود.)
 
برچسب‌ها:
مهندس محمدرضا محربی

همیشه آرزو داشتم یک منبع آموزشی فارسی PLC می‌بود تا علاوه بر یادگیری ساده‌تر PLC، از پیشنهادات آموزشی آن استفاده می‌کردم. آن آرزو، اکنون، “PLCmen” نام دارد. بعد از سال‌ها به این نتیجه رسیدم: برای من، PLC تنها یک کار نیست؛ یک ماشین تبدیل رویا به واقعیت است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *