می‌دونستی می‌تونی همین الان آموزش "PLCmen شدن" خودتو شروع کنی؟!

بزن برییییم!
ورود و ثبت‌نام

معرفی فیلتر براي ورودي هاي آنالوگ قابل استفاده در تمامی PLCها

در همه PLCها ورودي هاي مختلف آنالوگ وجود دارد که می خواهیم آنها را مانیتورینگ نماییم از جمله دما، فشار، سطح، سرعت، دور موتور، پوزیشن و …. . به علت تغییرات مداوم مقادیر آنالوگ، پس از اسکلیل کردن براي مانیتورینگ این اشکال وجود دارد که عدد ثابتی نمایش داده نمی شود و به طور مداوم […]
فیلتر ورودي هاي آنالوگ ها

در همه PLCها ورودي هاي مختلف آنالوگ وجود دارد که می خواهیم آنها را مانیتورینگ نماییم از جمله دما، فشار، سطح، سرعت، دور موتور، پوزیشن و …. . به علت تغییرات مداوم مقادیر آنالوگ، پس از اسکلیل کردن براي مانیتورینگ این اشکال وجود دارد که عدد ثابتی نمایش داده نمی شود و به طور مداوم این مقدار با دامنه کم تغییر میکند. مثلا فرض کنید سنسور فشار پس از اسکیل کردن و نمایش در HMI فرضا در نقطه 250 میلی بار به طور مداوم بین 249.5 تا 250.5 میلی بار تغییر میکند و این امر باعث خسته شدن دید اپراتور می شود. و شاید تصور می شود که سنسور معیوب می باشد. که پس از استفاده از فیلتر تغییرات لحظه اي و جزیی برطرف شده و مقدار 250 میلی بار را به طور ثابت نشان می دهد.

البته در برخی PLC ها مانند دلتا می توانیم تعریف کنیم که مقدار میانگین در یک بازه زمانی این سنسورها توسط PLC خوانده شود. اما در برخی موارد ما نیاز داریم که حتما مقدار واقعی باید خوانده شود و در برنامه استفاده شود اما براي مانیتورینگ همراه با فیلتر نمایش داده شود. براي این منظور فیلتر ذیل معرفی می شود که بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. و پر کاربرد می باشد و مخصوص یک برند خاص PLC نیست و می توان آن را در همه PLC ها نوشت و استفاده کرد فرمول این فیلتر به شرح ذیل می باشد:

 

 فیلتر براي ورودي هاي آنالوگ

فیلتر براي ورودي هاي آنالوگ

 

که در این فرمول:

  • Vi ورودي آنالوگ ( بعد از اسکیل شدن )
  • Vo خروجی فیلتر شده
  • K < ضریب فیلتر که عددي بین صفر و یک می باشد . (0< K و K<1)

نکته مهم:

1. محاسبات باید در حوزه اعداد اعشاري باشد پس ابتدا چنانچه مقادیري در حوزه عدد صحیح می باشد به  عدد اعشاري تبدیل کنید و چنانچه می خواهید پاسخ فیلتر شده را در حوزه عدد صحیح داشته باشید با مبدل هاي موجود پاسخ را که یک عدد اعشاري می باشد به عدد صحیح تبدیل کنید.

2. ضریب K براي PLCهاي مختلف متفاوت می باشد و باید به صورت تجربی و عملی بدست بیاید. اما معمولا از عدد 0.001 شروع کنید و رو به افزایش دهید تا به عددي برسید که قابل قبول باشد. قطعا این ضریب به سرعت PLC شما بستگی دارد. و سرعت پاسخ را افزایش میدهد.

دانلود رایگان

دانلود رایگان این فایل صرفا برای کاربرانی است که وارد شده‌اند. چرا عضو سایت نمی‌شوید تا دیگر این پنجره را نبینید و مستقیم دانلود کنید؟! - ورود به سایت
دانلود فایل
محمدرضا محربی

همیشه آرزو داشتم یک منبع آموزشی فارسی PLC می‌بود تا علاوه بر یادگیری ساده‌تر PLC، از پیشنهادات آموزشی آن استفاده می‌کردم. آن آرزو، اکنون، “PLCmen” نام دارد. بعد از سال‌ها به این نتیجه رسیدم: برای من، PLC تنها یک کار نیست؛ یک ماشین تبدیل رویا به واقعیت است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *