می‌دونستی می‌تونی همین الان آموزش "PLCmen شدن" خودتو شروع کنی؟!

بزن برییییم!
ورود و ثبت نام

مجموعه آموزشی PLC FATEK

مجموعه آموزشی PLC FATEK: در این کتابچه مطالبی بیان می گردد که خواننده گرامی از قبل با آنها آشنایی دارد و در حقیقت پیش نیاز اتوماسیون صنعتی و برنامه نویسی PLC می باشد، لذا بطور اجمال به این مفاهیم خواهیم پرداخت و کسب اطلاعات مشروح به عهده خواننده محترم واگذار می گردد. همچنین در پایان […]
plc fatek

مجموعه آموزشی PLC FATEK:

در این کتابچه مطالبی بیان می گردد که خواننده گرامی از قبل با آنها آشنایی دارد و در حقیقت پیش نیاز اتوماسیون صنعتی و برنامه نویسی PLC می باشد، لذا بطور اجمال به این مفاهیم خواهیم پرداخت و کسب اطلاعات مشروح به عهده خواننده محترم واگذار می گردد. همچنین در پایان این فصل به شرح برخی از مفاهیم کامپیوتري می پردازیم که نیاز دانش آموزان براي موفقیت در آزمون فنی و حرفه اي می باشد.

پیشنیازها:

نام فایل: مجموعه آموزشی PLC FATEK

حجم فایل: 3.5 MB

تعداد صفحات: 53 صفحه

زبان آموزش: فارسی

برای دانلود PDF مجموعه آموزشی PLC FATEK بر روی لینک زیر کلیک کنید.

مقدمه ای از مجموعه آموزشی PLC FATEK

در این فصل مطالبی بیان می گردد که خواننده گرامی از قبل با آنها آشنایی دارد و در حقیقت پیش نیاز اتوماسیون صنعتی و برنامه نویسی PLC می باشد، لذا بطور اجمال به این مفاهیم خواهیم پرداخت و کسب اطلاعات مشروح به عهده خواننده محترم واگذار می گردد. همچنین در پایان این فصل به شرح برخی از مفاهیم کامپیوتري می پردازیم که نیاز دانش آموزان براي موفقیت در آزمون فنی و حرفه اي می باشد.

مدار فرمان: بطور کلی مدار فرمان عبارت است از مداري که فرامین کنترلی را براي مدار قدرت صادر می کند. این مدارات با توجه به ورودي مطلوب از طرف اپراتور، خروجی را براي مدار قدرت ارسال می کنند . مدارات فرمان بدلیل پیچیدگی زیادي که دارند باید یکبار و بطور صحیح پیاده سازي شوند زیرا در صورت نقص، عیب یابی آن مشکل بوده و معمولا باید براي رفع عیب، مدار فرمان دوباره طراحی و پیاده سازي شود.  در طراحی مدارات فرمان قطعات مختلفی سهیم هستند که مدار فرمان به کمک این قطعات مدار قدرت را کنترل می کند. مهمترین قطعات استفاده شده در مدارات فرمان کنتاکتورها، رله ها و راه انداز هاي موتور هستند.

رله ها: رله یک کلید الکتریکی است که با جریان کمی عمل می کند و کنتاکت هاي آن می تواند جریان زیادي را عبور دهند. رله در قرن نوزدهم براي استفاده در تلگراف اختراع شد و در قرن بیستم از رله در سیستم هاي کنترل استفاده گردید. در مقایسه با سایر ادوات الکتریکی رله ها بخاطر داشتن قسمت هاي فیزیکی متحرك، سرعت و عمر محدودي دارند. رله هاي الکتریکی از نظر سرعت، جریان عبوري، اندازه، قابلیت اطمینان و عمر مفید بر رله هاي الکترومکانیکی ارجحیت دارند. معمولا رله ها براي محدوده کمتر از 5 آمپر مناسب است.

کنتاکتور ها: کنتاکتور یک کلید مغناطیسی می باشد که یکی از اجزاي مهم در مدارات فرمان الکتریکی بحساب می آید. کنتاکتور با استفاده از خاصیت الکترومغناطیس، مانند رله ها تعدادي کنتاکت را به یکدیگر وصل و یا از یکدیگر جدا می کند، از این خاصیت جهت قطع و وصل و یا تغییر اتصال در مدارات استفاده می شود. استفاده از کنتاکتور بجاي کلیدهاي دستی داراي مزایایی می باشد که بشرح زیر است:

  •  کنترل و راه اندازي مصرف کننده یا سیستم از راه دور و چندین نقطه بطور همزمان
  • سرعت بالاي قطع و وصل کنتاکتور و طول عمر بالاي قطعات
  • امکان طراحی مدارات فرمان خودکار جهت کنترل سیستم هاي پیچیده
  • کنتاکتور داراي ضریب ایمنی بالا جهت بهره بردار یا اپراتور است

در هنگام قطع جریان برق و اتصال مجدد آن، مصرف کننده یا سیستم خود بخود راه اندازي نمی شود و باید مجددا سیستم را استارت نمود معمولا کنتاکتورها براي محدوده بیشتر از 15 آمپر مناسب است. براي هر کنتاکت دو حالت متصور می باشد: NC یا در حالت عادي بسته، NO یا در حالت عادي باز

موتورهاي پله اي (Motor Stepped): موتورهاي پله اي نمونه اي از موتورهاي الکتریکی هستند که بدون استفاده از فیدبک امکان کنترل سرعت و تنظیم موقعیت حرکتی را در اختیار ما قرار می دهند. با تحریک ورودي توسط پالس موتور به اندازه چند درجه حول محور خود دوران می کند. در حقیقت یک موتور پله اي پالس الکتریکی را به حرکت مکانیکی تبدیل می کند. عملکرد اصلی یک موتور پله اي به شفت موتور اجازه می دهد تا به اندازه زاویه اي دقیق مطابق پالس هاي الکتریکی ارسالی به موتور بچرخد، از آنجا که شفت موتور فقط به اندازه زاویه طراحی شده هنگام ارسال پالس الکتریکی حرکت می کند، می توان با کنترل پالس هاي الکتریکی ارسالی موقعیت و سرعت را کنترل کرد. گشتاور نگهداري به موتورهاي پله اي این اجازه را می دهد که موقعیت خود را هنگام توقف بطور محکم حفظ کنند. موتور پله اي عموما در موقعیت توقف بدون انرژي باقی می ماند و هنگامی که تغذیه موتور به کلی قطع شود بصورت مغناطیسی در موقعیت قبلی خود قفل می شود.

موتورهاي خود فرمان (Motor Servo):  موتورهاي با قدرت بالایی هستند که براي جابجایی اوزان سنگین مورد استفاده قرار می گیرند و مستقیما توسط ولتاژ AC تغذیه می شوند که البته نوع DC آن نیز موجود می باشد.

دانلود رایگان

دانلود رایگان این فایل صرفا برای کاربرانی است که وارد شده‌اند. چرا عضو سایت نمی‌شوید تا دیگر این پنجره را نبینید و مستقیم دانلود کنید؟! - ورود به سایت
دانلود فایل دانلود این فایل صرفا برای کاربران وارد شده است.
محمدرضا محربی

همیشه آرزو داشتم یک منبع آموزشی فارسی PLC می‌بود تا علاوه بر یادگیری ساده‌تر PLC، از پیشنهادات آموزشی آن استفاده می‌کردم. آن آرزو، اکنون، “PLCmen” نام دارد. بعد از سال‌ها به این نتیجه رسیدم: برای من، PLC تنها یک کار نیست؛ یک ماشین تبدیل رویا به واقعیت است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *