می‌دونستی می‌تونی همین الان آموزش "PLCmen شدن" خودتو شروع کنی؟!

بزن برییییم!
ورود و ثبت نام

راهنمای استفاده از سنسور دما با RTD

راهنمای استفاده از سنسور دما با RTD: کتابچه راهنمای استفاده از سنسور دما با RTD یک PDF کامل 111 صفحه ای برای آموزش و راهنمایی سنسورهای دمای RTD میباشد. این سنسورها که سنسورهای خطی اندازگیری دما میباشد یکی از مشهورترین سنسورهای مقاومتی است. که خروجی ما بصورت یک سیگنال مقاومتی با استاندارد خاص تحویل ما […]

راهنمای استفاده از سنسور دما با RTD: کتابچه راهنمای استفاده از سنسور دما با RTD یک PDF کامل 111 صفحه ای برای آموزش و راهنمایی سنسورهای دمای RTD میباشد. این سنسورها که سنسورهای خطی اندازگیری دما میباشد یکی از مشهورترین سنسورهای مقاومتی است. که خروجی ما بصورت یک سیگنال مقاومتی با استاندارد خاص تحویل ما میدهد. این PDF بی شک یکی از بهترین PDFهای موجود برای یادگیری این دست از سنسورها در اتوماسیون صنعتی میباشد. سنسورها در تابلوهای برق صنعتی استفاده نمیشود ولی برای آموزش PLC باید شما برق صنعتی و ابزار دقیق را به خوبی یاد بگیرید. تا از همه نظر حرفه ای شوید. همچنین مقایسه RTD های با سنسورهای دیگر نیز PDF و ویدیوی آموزشی سنسور دما آموزش خوبی در این زمینه است.

مقدمه ای از راهنمای استفاده از سنسور دما با RTD

المان RTD مخفف Detector Temperature Resistance به معني حسگرهاي مقاومتي دما ميباشد. اين نوع سنسورها از سنسورهاي خطي در اندازه گيري دما مي باشد كه سيگنال خروجي ما به صورت يك سيگنال مقاومتي مي باشد. با قرار دادن RTD در يك بازوي پل وتستون مي توان مقدار مقاومت را اندازهگيري نمود. سپس مقاومت RTD تعيين شده را به مقدار دماي متناظرش با استفاده از روشهاي استاندارد RTD مثلا استاندارد 751 IEC يا معادله Dusen Van-Callendar تبديل نمود. در شكل زير بخشي از جدول تعيين دما از مقدار مقاومت RTD براي مدل Pt100 كه در ادامه توضيح خواهيم داد، آورده شده است.

انواع RTD؟ ويژگيهاي ترمو مقاومتي المان حسگر RTD، بسته به فلز يا آلياژي كه ار آن ساخته شده، متفاوت ميباشد. سه نوع فلز مقاومتي كه غالبا براي ساخت RTD استفاده ميشود عبارتند از پلاتين (Platinum، مس، Coppe  و نيكل Nickel). المان هاي RTD از جنس پلاتين مرسومترين نوع RTDاند كه دو نوع اصلي آن با عنوان PT100 و PT1000 وجود دارند (PT به معني پلاتين و 100 معرف مقاومت فلز بر حسب اهم در دماي صفر درجه سانتيگراد مي باشد). المان هاي RTD مس و نيكل براي مواردي كه دقت موضوع حياتياي نيست كاربرد دارند.

پارامترهای انتخاب RTD: PT100 , PT1000 , CU , Ni

  • نوع PT100 , PT1000 , CU , Ni :RTD
  • تعداد سيم: 2 سيمه، 3سيمه، 4 سيمه
  • رنج دمايي: تا 450 درجه يا 600 درجه سانتيگراد
  • خروجي : جريان(mA 20-4) يا ولتاژ (V 10-0) يا خروجي اهمي (بدون ترانسميتر)
  •  متراژ كابل، ابعاد، طول و قطر سنسور: مثال  طول 5 سانتيمتر، به قطر 8 ميليمتر، متراژ كابل 3 متر

انواع پيکربندی RTD: پيكربندي با پل وتستون: سنسورهاي RTD به صورت دو سيمه، سه سيمه و چهار سيمه در بازار موجود مي باشد. نوع دو سيمه به دليل مقاومت مسير (مقاوت ناشي از سيم) داراي خطاي بالايي است ؛ نوع سه سيمه داراي خطاي كمتري است ولي نوع چهار سيمه به كلي مقاومت مسير انتقال را حذف كرده است.

دانلود رایگان

دانلود رایگان این فایل صرفا برای کاربرانی است که وارد شده‌اند. چرا عضو سایت نمی‌شوید تا دیگر این پنجره را نبینید و مستقیم دانلود کنید؟! - ورود به سایت
دانلود فایل دانلود این فایل صرفا برای کاربران وارد شده است.
مهندس محمدرضا محربی

همیشه آرزو داشتم یک منبع آموزشی فارسی PLC می‌بود تا علاوه بر یادگیری ساده‌تر PLC، از پیشنهادات آموزشی آن استفاده می‌کردم. آن آرزو، اکنون، “PLCmen” نام دارد. بعد از سال‌ها به این نتیجه رسیدم: برای من، PLC تنها یک کار نیست؛ یک ماشین تبدیل رویا به واقعیت است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *