می‌دونستی می‌تونی تمام دوره‌ها رو بصورت اقساطی (بدون سود و کارمزد) از طریق درگاه پرداخت اینترنتی ثبت‌نام کنی

برقراری ارتباط DCS و Matlab از طریق OPC

برقراری ارتباط DCS و Matlab از طریق OPC: کتابچه برقراری ارتباط DCS و Matlab از طریق OPC یک PDF که شامل 8 صفحه اطلاعات مهمی در مورد برقراری ارتباط بین Matlab و DCS میباشد. پیشنیازهای مورد نیاز: آشنایی با سیستم های کنترل DCS(کلیک کنید. ) تفاوت PLC و DCS(کلیک کنید. ) آموزش کار با نرم […]
برقراری ارتباط DCS و Matlab از طریق OPC

برقراری ارتباط DCS و Matlab از طریق OPC: کتابچه برقراری ارتباط DCS و Matlab از طریق OPC یک PDF که شامل 8 صفحه اطلاعات مهمی در مورد برقراری ارتباط بین Matlab و DCS میباشد.

پیشنیازهای مورد نیاز:

نام فایل: PDF برقراری ارتباط DCS و Matlab

حجم فایل: 540 KB

تعداد صفحات: 8 صفحه

زبان آموزش: فارسی

قسمتی از آموزش برقراری ارتباط DCS و Matlab از طریق OPC

یکی از مسائل اساسی در پیاده سازی سیستمهای کنترل صنعتی، اطمینان از عملکرد صحیح الجیک)منطق( پیاده سازی شده و کارکرد بدون نقص و منطبق بر واقعیت منطق کنترلی است. شبیه سازی سیستمهای صنعتی مزایای بسیاری دارد. برای طراحی کنترل کننده برای یک سیستم صنعتی نیاز به انجام گامهای زیر وجود دارد.

در اولین قدم، ما نیاز به مدلسازی سیستم داریم. این مدلسازی بر اساس دانش ما از سیستم انجام میگیرد. این دانش میتواند از معادالت حاکم بر سیستم به دست آید و یا با استفاده از دادههایی که در عمل و با گرفتن خروجی از سیستم و استفاده از الگوریتمهای شناسایی انجام شود. به این فرآیند شبیه سازی System Identificationگفته میشود. هدف از این مقاله، بررسی روشهای مختلف شبیهسازی و مدلسازی نمیباشد. فرض میکنیم که ما مدل سیستم را در دست داریم. گام بعدی در طراحی کنترل کننده (پس از تایید مدل) اعمال این کنترل کننده به سیستم و اطمینان از عملکرد صحیح آن است.

از آنجایی که در واقعیت، به دلیل در دسترس نبودن سیستم صنعتی که قصد داریم برای آن کنترل کننده طراحی کنیم، پیاده سازی و تست الجیک جز در فاز انتهایی و بهره برداری از سیستم (SAT( کنترلی امکان پذیر نمی باشد. راه حلی که در این گونه از موارد به ذهن میرسد، شبیه سازی سیستم صنعتی در یک نرم افزار و اعمال کنترل کننده به آن و تست و رفع عیب است.

نرم افزارهای متعددی برای شبیه سازی یک سیستم صنعتی وجود دارد، اما از میان آنها نرم افزار Matlab و Simulink به دلیل دارا بودن برخی ویژگیها یک راه حل بهینه و جامع به شمار می روند. اما مشکلی در عمل وجود دارد. ما میتوانیم سیستم را شبیه سازی کرده و کنترل کننده را به مدل شبیه سازی شده اعمال کنیم. اما این کنترل کننده در محیط نرم افزار شبیه ساز مانند Matlab وجود دارد و به سادگی قابل پیاده سازی در نرم افزارهای کنترل صنعتی نمیباشد.

در واقع نرم افزارهای شبیه ساز دارای توانایی باالیی در مدلسازی و شبیه سازی سیستمهای صنعتی هستند، اما این نرم افزارها دارای کاربرد عملی در صنعت نمیباشند. در کنار آن، نرم افزارهای کنترل صنعتی مانند PLC ها و DCS دارای توانایی کار در محیطهای صنعتی هستند و در این زمینه از توانایی های بسیاری برخوردارند، اما فاقد تواناییها و ابزارهای شبیه سازی پرقدرت هستند. در واقع هر دو گروه از این نرم افزارها دارای نقاط قوت و ضعف خود هستد.

در شکل زیر این موضوع مشاهده میشود. باید توجه داشت که این نقاط قوت و ضعف به صورت نسبی بوده، بدین معنی که ممکن است بتوان در برخی از نرم افزارهای کنترل صنعتی عمل شبیه سازی را انجام داد و یا اینکه نرم افزارهای شبیه ساز را به سیستم صنعتی متثل کرد، اما این قالبیتها به قدرت و تواناییهای نرم افزارهای تخصصی نیستند. به عنوان مثال شاید بتوان با استفاده از Matlab یک سیستم صنعتی را کنترل کرد، اما این روش دارای مشکالتی مانند عدم پشتیبانی از افزونگی، عدم پشتیبانی از HMI و … است و در عمل بالاستفاده است. این موضوع در مورد نرم افزارهای کنترل صنعتی نیز صدق میکند و شبیه سازهای تعبیه شده در این نرم افزارها به قدرت نرم افزارهایی مانند Matlab نیستند.

دانلود رایگان

دانلود رایگان این فایل صرفا برای کاربرانی است که وارد شده‌اند. چرا نمی‌شوید تا دیگر این پنجره را نبینید و مستقیم دانلود کنید؟! -
دانلود رایگان این فایل صرفا برای کاربران وارد شده است.
محمدرضا محربی

همیشه آرزو داشتم یک منبع آموزشی فارسی PLC می‌بود تا علاوه بر یادگیری ساده‌تر PLC، از پیشنهادات آموزشی آن استفاده می‌کردم. آن آرزو، اکنون، “PLCmen” نام دارد. بعد از سال‌ها به این نتیجه رسیدم: برای من، PLC تنها یک کار نیست؛ یک ماشین تبدیل رویا به واقعیت است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *